Üstün ve özel yetenekler, Anabilim ile emin ellerde!

Üstün ve özel yetenekler, Anabilim ile emin ellerde!

21. yüzyılın ihtiyaçlarına göre değişen eğitim sistemi, artan teknolojik olanaklar, eğitimin farklılaşması ve bireyselleşmesinin önem kazanması sonucunda Anabilim Eğitim Kurumları, eğitim-öğretim politikalarını 21. yüzyılın eğitim yaklaşımına göre tasarlamaktadır. Eğitim ve uygulamalardaki farklılıkları, bir ayrıcalık olarak değil sadece çocukların kapasite ve yeteneklerinin gerektirdiği bir durum olarak kabul eden Anabilim Eğitim Kurumları, “bireyin var olan kapasitesini ve yeteneklerini açığa çıkarma” anlayışı üzerine temellendirdiği çalışmalarıyla eğitim dünyasında çığır açıyor.

 

Ulusal ve uluslararası alanda yapılan tüm araştırmalar, üstün yetenekli öğrenciler için zenginleştirilmiş ve farklılaştırılmış uygulamalara ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. Üstün yetenekli çocukların eğitiminin bir ülkenin en büyük yatırımı olduğuna inanan Anabilim Eğitim Kurumları, ÜYEP (Üstün Yetenekliler Eğitimi) ile farklı bir akademik model ve rehberlik hizmeti sunuyor.

 

Hayata farklı pencerelerden bakan, yaratıcılıklarını keşfeden çocuklar yetiştirmek için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Anabilim, ÜYEP modeli ile gelişimsel özellikleri ve yetenekleri gereği daha hızlı ve etkin öğrenen çocuklara, kapasiteleri ile uyumlu hale getirilmiş akademik bir eğitim imkânı sunuyor.

 

Normal öğrencilerin düzeyleri temel alınarak geliştirilen, içerik olarak üstün yetenekli öğrenciler için yeterli olmayan genel eğitim programları, ÜYEP modeli ile zenginleştirilerek ve hızlandırma yöntemleri kullanılarak farklılaştırılmıştır. ÜYEP çalışmalarında; seçici problem çözümü, yaratıcı zıt düşünme, yaratıcı problem çözümü, Discover problem matrisi, TABA kritik düşünme stratejileri, morfolojik sentez, özellik listeleme, sinektik ve scamper gibi yaratıcılığı ve eleştirel düşünmeyi destekleyen öğretim teknikleri kullanılmaktadır. Türkiye’nin önemli bir potansiyeline K12 bütünlüğünde sahip çıkan Anabilim Eğitim Kurumları, bu öğrencilere özel hazırladığı yayınlara sahiptir. Anadolu Üniversitesi Üstün Zekâlıların Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Sak’ın danışmanlığında Anabilim eğitim kadrosu tarafından hazırlanan ÜYEP Yayınları, Anadolu Üniversitesi ÜYEP proje okulu olan Eskişehir Ticaret Borsası İlkokulu “Üstün yetenekliler zenginleştirilmiş eğitim programları”nda okutulmaktadır.

 

Avrupa Yetenek Noktası Ağı’na (European Talent Points) kabul edilen Anabilim, başarısını uluslararası platformda tescilleyerek Türkiye’yi temsil eden ilk özel okul oldu!

Eğitim sektörüne kazandırdığı ilklerin en önemlilerinden biri olan ÜYEP çalışmaları ile European Talent Points’e kabul edilen Anabilim Eğitim Kurumlarının başarısı, uluslararası platformda da tescillendi. Anadolu Üniversitesi Üstün Zekâlıların Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Sak’ın danışmanlığında ÜYEP ekibinin özverili çalışmalarıyla hazırlanan model ile Anabilim; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Macaristan, İrlanda, İtalya, Litvanya, Hollanda, Slovakya, Slovenya, İsviçre ve Türkiye gibi ülkelerin yer aldığı Avrupa Üstün Yetenekliler Konseyi (European Council for High Ability - ECHA) akreditasyonuna kabul edilerek Türkiye’yi temsil eden ilk özel okul oldu.

 

Geçmişten bugüne geliştirdiği tüm projelerinde bilimi ve inovasyonu referans kabul eden Anabilim Eğitim Kurumları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kılıç “Son altı yılda bu alanda çok ciddi yatırımlar yaptık. Çalışmalarımıza özel çocuklara en nitelikli eğitimi verecek özel bir eğitim kadrosu oluşturarak başladık. ÜYEP modelini öğretmenlerin yetkinliği ve donanımı ile uluslararası standartlara taşıma noktasında dünyanın en saygın isimlerinden biri olan Arizona Üniversitesi’nden Prof. Dr. June Maker ile iş birliğine gittik.” şeklinde konuştu. Öğrenmede geleneksel sınırları kaldırdıklarını ifade eden Kılıç “Bu çok özel model, bu çalışmalar en geç iki yıl içinde dünya ölçeğinde özel bir tematik okulun açılmasıyla taçlanacak.” diye de belirtti.

 

Bilimsel araştırmaların ışığında uzman bir ekip tarafından tasarlanmış, üstün yetenekli öğrencilerin çok yönlü gelişimini hedefleyen bir model sunan Anabilim ile “Üstün Hayal Gücü” emin ellerde!

İLETİŞİM
Ümraniye Kampüs
Şenol Güneş Bulvarı İkbal Caddesi
Kahraman Sokak No: 1
Çamlık K. Ataşehir Mevkii
Ümraniye / İSTANBUL
Sancaktepe Kampüs
Meclis Mahallesi Atatürk Caddesi
Manyas Sokak No: 5
Sancaktepe / İSTANBUL
Suadiye Anaokulu
Emin Ali Caddesi
Tüccar Katibi Sokak No: 11
Suadiye / İSTANBUL
Ataşehir Anaokulu
Atatürk Mahallesi Vatan Caddesi
Sait Cordan Sokak No: 15
Ataşehir / İSTANBUL
Çekmeköy Anaokulu
Çavuşbaşı Caddesi
Durmuşoğlu Sokak No: 22
Çekmeköy / İSTANBUL
Esenşehir Anaokulu
Madenler Mahallesi
Feraset Sokak No: 10
Ümraniye / İSTANBUL