Portfolyo Sunum Günü

Portfolyo öğrencinin, okul yaşantısı içinde öğrendiklerinden, ilgi ve becerilerinden, eğitim programında yer alan etkinliklerinden oluşan, anne-babasına kendi ifadesi, aklı, yüreği ve bilgisiyle sunduğu ya da sergilediği bir süreçtir. Portfolyosunu ailesiyle birlikte gözden geçiren çocuğun, neler başardığını görmesi, öz güvenini ve öz saygısını artırır, etkin çalışmalar yapması için güdülenmesini sağlar ve bireysel stilini belirginleştirir.

13 Mayıs Cumartesi günü anaokullarımızda ve Ataşehir Kampüs 5-6 yaş sınıflarımızda gerçekleştirdiğimiz Portfolyo Sunum Günü’nde öğrencilerimiz, bütün yıl boyunca hazırlamış oldukları etkinliklerini ailelerine sunarak hem kendileri çok mutlu oldular hem de ailelerini gururlandırdılar.

Yaş gruplarına göre kendi sınıflarında öğretmenlerimiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz sunum günümüzde, öğrencilerimizin sunum dosyalarında bulunan etkinlikleri anlatırken etkinliği nasıl yaptıkları, hangi malzemeyi kullandıkları, kendi kendilerini değerlendirme becerisi kazandıkları, çok yönlü düşünebildikleri, neden-sonuç ilişkisi kurarak çalışmalarını aktarabildikleri ailelerimiz tarafından da gözlemlendi.

Sunumların sonunda öğretmenlerimizin öğrencileri için yazdıkları mektuplar ise duygulu anlar yaşattı. Ailelerimiz de “Portfolyo Sunum Günü Anı Defterine” etkinlik hakkında duygu ve düşüncelerini yazarak verdikleri geri bildirim ile bizleri gururlandırdılar. Öğrencilerin ilk sunum deneyimlerini aileleriyle yaşadıkları bu özel günde, onların öz güvenlerini, gelişimlerini ve sunum becerilerini görmek oldukça gurur vericiydi. Tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyor; başarılarının devamını diliyoruz.