Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

Gem’s Ağaçlarda yaşayan hayvanlar teması kapsamında öğrencilerimizle Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ne keşif gezisi düzenledik. Eşi tarafından  anısına 8 ada üzerinde kurulmuş olan dev bahçede öğrencilerimiz, rehber eşliğinde bahçeyi dolaştılar. Botanik bahçesinde yetiştirilmiş bazı bitkilerin adları, yaşam ortamları ve özellikleri hakkında bilgi edindiler. Gümüşi ıhlamur, okaliptüs, mabet, katran ve sekoya ağacı gibi farklı ağaç türlerini tanıdılar.

Botanik bahçesinde, dünyanın farklı bölgelerinde yayılış gösteren bitki türlerinden örnekler bulunmaktadır. Bazı türlerin doğal yöntemler ile bazı bitki türlerinin de sera ortamında yetiştirildiği botanik bahçesinde, sahil sekoyası, ginkgo biloba (Çin mabedi), böcek kapan, küstüm otu, okaliptüs, kurşun kalem ardıcı ve ekinezya gibi türler vardı. Gezide bu türlerin Türkiye’ye nasıl geldiği ve hangi bölgelerde yetiştiği hakkında ilginç bilgiler verildi. Özellikle okaliptüs ağacının 1900’lü yıllarının başlarında, bataklıkların kurutulması için Avustralya’dan getirilmiş olması çok ilgi çekiciydi.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesinde; öğrencilerimiz çayını içtikleri ıhlamur ağacını, koalaların üzerinde yaşadığı okaliptüsü, dünyanın dev ağacı olan sekoya gibi ilginç bitkileri keşfe çıktılar.Mesire Adası’ndabulunan keşif bahçesinde, söğüt tünelinden başladığınız keşfe; bilmece duvarı, ben kimim ve bitki küpleri gibi bitkiler dünyasına dair oyunlarla devam eden öğrencilerimiz, ipek böceği serüvenini gözlemlediler. Gezinin sonunda öğrenciler, “Macera Oyunu” oynayarak geziyi tamamladılar.