Dünya Tiyatrolar Günü

Çocuk tiyatroları çocukların çevresiyle iletişiminin artması, duygularını isimlendirerek dış dünyaya aktarımını sağlaması ve öz güven gelişimi için çok önemlidir. Tiyatro çocuklarda modelleme yoluyla öğretme etkisinin sağlandığı en önemli sanatsal etkinliktir.

Bu bilinçle her yıl 27 Martta kutlanan  “Dünya Tiyatrolar Günü” kapsamında Anabilim Eğitim Kurumları Anaokulları öğretmenleri tarafından anaokulu öğrencilerimize “Bremen Mızıkacıları O Bu Şu Ses Yarışması” isimli tiyatro gösterisi Ataşehir Kampüsümüzde sahnelenmiştir. İnteraktif olarak hazırlanan ve öğrencilerin de zaman zaman katılım sağladığı oyunda öğrencilerin öğretmenlerini sahnede gördüklerinde inanılmaz heyecanlandıkları da gözlenmiştir.

İş birliği ve dayanışmanın önemi temalı oyunda çocuklarımız öğretmenlerini sahnede görerek sanata ve sanatçıya verdiğimiz değeri de modellemiş oldular. Çocuklar tarafından oldukça beğenilen tiyatro oyunu iş birliği içinde olduğumuz okulların öğrencilerine de sergilenmiştir.